Ons laatste nieuws

Uw veiligheid in beeld

Uw veiligheid in beeld 04-2017

Alweer een jaar voorbij......

Jeetje, 2017 is bijna ten einde… Ongelofelijk hoe de tijd vliegt. Alweer een jaar waarin we uw veiligheid in beeld hebben gebracht.

Een korte terugblik op 2017

Eerste kwartaal: Koeweit, spouwmuren en schermdoeken
Het jaar begon goed. In januari ontvingen we een puike opdracht in Koeweit. We maakten een reis die we niet snel zullen vergeten. In diezelfde maand inspecteerden we ontzettend veel woningen op het gebied van spouwmuurisolatie tijdens behoorlijk koude nachten.
In maart was het feest, we ontvingen eindelijk officieel ons Scios certificaat voor Scope 8 (elektrische installaties) en Scope 9 (elektrische arbeidsmiddelen). Hard werken werd beloond met een uitstekende uitslag.
Ondertussen voerden we in de eerste maanden van het jaar behoorlijk wat schermdoekinspecties uit; we werden steeds actiever in de agrarische sector.

Tweede kwartaal: Argentinië, vliegtuigen en vakantieparken
In het tweede kwartaal werden we verrast met een opdracht in Bahia Blanca, Argentinië. Ook weer een plek om aan te stippen op onze wereldkaart.

In april startten we ook weer met de vele vliegtuiginspecties. We waren regelmatig te vinden op het vliegveld van Keulen in Duitsland.

Laten we ook niet de vakantieparken vergeten.

Nog voor Pasen inspecteerden we zoals ieder jaar een aantal vakantieparken en campings. Dit hebben we nog eens herhaald direct na de herfstvakantie. 
In april werd ons team uitgebreid met een volwaardige inspecteur. Het was een lange zoektocht om iemand te vinden, maar die zoektocht werd beloond. Het was voor ons een teken dat het goed gaat met ons bedrijf.

In mei werden we getrakteerd op een hele bijzondere klus in Jamaica, een fantastische ervaring om in dat land ons kunstje te mogen vertonen.

Derde kwartaal: zwembaden, jubileum en dierentuin
Het was een prachtige zomer waarin we veel zwembaden, sporthallen en andere sportfaciliteiten door heel Nederland inspecteerden. Ook ontvingen we mooie opdrachten van vele installateurs; de trend van onafhankelijke inspecties zet zich voort. Zo ontvingen we bijvoorbeeld de opdracht voor vele gemeentelijke gebouwen in Boxmeer (zie elders deze nieuwsbrief).

Begin september was het exact 20 jaar geleden dat de naam Thermografisch Adviesbureau werd geboren, natuurlijk hebben we stilgestaan bij dit jubileum.

GaiaZOO in Kerkrade gunde ons in het derde kwartaal de opdracht om het veiligheidshandboek op te stellen. Vanaf 2018 gaan we gefaseerd de elektrotechnische installaties op het terrein en in de gebouwen inspecteren (meer hierover in onze volgende nieuwsbrief).

Vierde kwartaal: stoomleidingen, brainstormen en nieuwe camera
In oktober inspecteerden we ongeveer 2.000 meter stoomleiding, met als doel slecht geïsoleerde stukken op te sporen. In diezelfde maand hebben we meer dan 20.000 m² klimaatplafond geïnspecteerd, een fantastische uitdaging die uiteindelijk met succes werd opgeleverd.
Elkaars diensten versterken, maakte uiteraard ook deel uit van ons jaar. Dit hebben we gerealiseerd door een samenwerkingsverband aan te gaan met Keuring Service Limburg (zie elders deze nieuwsbrief).

November is traditiegetrouw de maand van de brainstormsessie, we trokken ons terug in een mooie bungalow in Zeeland en hebben daar onze plannen voor komend jaar met z’n allen besproken. Ter vermaak bezochten we, geheel in stijl, een cameramuseum.

Het podium bij netwerkclub JBS werd in november voor ons vrijgemaakt. We mochten vol trots vertellen hoe we door innovatie zijn gegroeid. Het was een prachtige avond in de oude fabriek van Sphinx in Maastricht. Uiteraard hebben niet alleen deze avond, maar het hele jaar genoten van de netwerkbijeenkomsten van Cubox en JBS en we werden ook nog lid van Pro-connect.

We kochten zeer recent een gloednieuwe warmtebeeldcamera van Flir. Met deze high-end camera hopen we vele opnames te mogen maken.
Samengevat: we kunnen terugblikken op een uitstekend jaar, een jaar waarin we ons hebben ingezet voor de veiligheid van onze opdrachtgevers.

Inspecties Gemeente Boxmeer
Een gemeente heeft altijd veel gebouwen in beheer. Naast het gemeentehuis is een gemeente vaak (mede)eigenaar van sporthallen en -kantines, kinderdagverblijven, opslagruimten, een theater en een bibliotheek. Gemeente Boxmeer huurt Van Bon Elektro in voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. Zij weten uitermate goed de weg in de gemeentelijke panden. Om niet hun eigen werk te inspecteren besteedt Van Bon Elektro op zijn beurt alle inspecties uit aan Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie.

“Van Bon Elektro en Elektra Inspectie werken perfect met elkaar samen”, vindt Rob Huting van Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie. “Achter de schermen is er veel contact met elkaar en zijn de lijntjes kort waardoor we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. 

Eddy van Bon is een belangrijke spil in de veiligheidsketen voor de gemeente, de korte lijntjes zijn hiermee in het voordeel van de opdrachtgever.” Eddy van Bon, Van Bon Elektra: “In 2017 hebben we al verschillende gebouwen tot tevredenheid van de gemeente geïnspecteerd en in 2018 zetten we de samenwerking voort.”

Samenwerking met Keuring Service Limburg
Als werkgever moet je ervoor zorgen dat je medewerkers veilig kunnen werken zonder gezondheidsrisico’s. Keuring Service Limburg doet er net als wij alles aan om veiligheidsrisico’s voor medewerkers te voorkomen.
De medewerkers van Keuring Service Limburg krijgen steeds vaker de vraag of ze ook even de schakelkasten kunnen inspecteren. Onze medewerkers krijgen op de werkvloer steeds vaker het verzoek om ook trappen en ladders te keuren. We hebben onderling afgesproken dat we deze werkzaamheden aan elkaar gunnen. Over die uitwisseling zijn beide partijen uiterst tevreden.

“Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie, werkt op dezelfde zorgvuldige manier als wij”, vertelt Ivo Verleng van Keuring Service Limburg. “Oprecht en betrouwbaar zijn, maar bovenal kwaliteit leveren op de werkvloer, dat is waar beide bedrijven voor staan.”  

Ralf Grispen: “Door een samenwerking aan te gaan met Keuring Service Limburg kunnen we onze opdrachtgevers een nog completer pakket aanbieden met betrekking tot veiligheid.”

Beste wensen voor 2018
Het jaar waarin Thermografisch Adviesbureau 20 jaar bestond, is voorbijgevlogen. We kwamen over de hele wereld, ontmoetten de meest fantastische mensen en kwamen met veel plezier terug bij de mensen waar we vaak al jarenlang voor werken.
Thermografisch Adviesbureau trekt zich van 25 december tot en met 5 januari terug in kerstsferen, dennengeuren en nieuwjaarsduiken. Even ontspannen, terugkijken en genieten van de mooie projecten die we dit jaar mochten uitvoeren.

We bedanken jullie hartelijk voor de fijne samenwerking in het afgelopen jaar en wensen jullie een mooi, gezond, succesvol en kleurrijk nieuwjaar toe. 

Uw veiligheid in beeld 04-2017

Uw veiligheid in beeld 04-2017

Terug naar overzicht
© 2019 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by