Ons laatste nieuws

Uw veiligheid in beeld

Uw veiligheid in beeld 04-2018

Bijna ten einde
Het jaar is alweer bijna ten einde en we kunnen wel zeggen dat 2018 is omgevlogen. We reisden over de hele wereld, werkten in veel verschillende sectoren, ontmoetten bijzondere mensen en kwamen met veel plezier terug bij de bedrijven waar we vaak al jarenlang mee samenwerken. We bleven leren en we bleven groeien. Dat hopen we ook in 2019 te doen, samen met u.

In deze laatste nieuwsbrief van 2018 starten we met een nieuwe serie. Onze klanten krijgen het woord. Zij kunnen het beste vertellen wat wij allemaal doen en hoe het is om met ons samen te werken. Zonder onze klanten zouden we niet zijn wie we zijn! Het eerste woord is aan Jacobs Elektro Groep uit Breda.

Het familiebedrijf Jacobs Elektro Groep bestaat sinds 1955. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektrotechnische installaties en biedt diensten aan op het gebied van elektro, domotica, beveiligingssystemen en energiezuinige, duurzame oplossingen. Grote namen zoals Sligro, McDonalds en Basic Fit behoren al jaren tot de klantenkring van het Bredase bedrijf.
 
Manfred Jacobs (foto hieronder) staat aan het roer van de groeiende onderneming, hij nam het bedrijf in jubileumjaar 2005 over van zijn vader en is daarmee de derde generatie Jacobs. “Waar we goed in zijn, is iemands behoefte invullen op het gebied van elektronische installaties. Jacobs Elektro Groep wil van haar werk echt iets moois maken.”

 

Familiaal en flexibel
“Kenmerkend voor Jacobs Elektro Groep is de familiaire sfeer. Die is altijd gebleven, ondanks dat we al verschillende keren uit ons jasje groeiden”, vertelt Manfred. “Iedereen is betrokken bij elkaar, we gaan op een fijne, informele manier met elkaar om en we kunnen allemaal snel schakelen. Voor opdrachtgevers en klanten zijn we een partner, een dienstverlener, een partij die meedenkt en aanvult. Zo is ook onze relatie met Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie.”
 
“In de jaren 90 van de vorige eeuw werd thermografische controle van verdeelinrichtingen toegevoegd aan de periodieke controle van elektrische installaties”, vertelt inspecteur Marius Pikard. “We zochten contact met (toen nog) Thermografisch & Adviesbureau Uden voor het uitvoeren van deze specialistische expertise bij onze klanten.”
 
Betrouwbare partner
Later nam Ralf Grispen contact op met het hoofd van de inspectieafdeling van Jacobs om de samenwerking te intensiveren met de uitvoering van NEN3140 inspecties. Marius: “Sindsdien hebben we aan Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie een betrouwbare partner. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking en hoop dat die nog vele jaren wordt voortgezet.”
 
Manfred bevestigt die tevredenheid. “De relatie met Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie was meteen goed, dus we hebben nooit de behoefte gehad om verder te kijken. Ralf en Rob hebben hetzelfde ondernemende DNA als ik. Onze bedrijven vullen elkaar aan en versterken elkaar. We maken tijd voor elkaar, ook als we het druk hebben. Voor vaste relaties zet je graag een extra stap.”

Elektra Inspectie breidt werkzaamheden uit: ATEX inspecties

Een explosie wil je koste wat kost voorkomen! Grondige inspecties en daarop gebaseerd onderhoud zijn daarom van het grootste belang. Wij zijn sinds november in het trotse bezit van alle kennis én alle certificaten om inspecties uit te voeren in een explosiegevaarlijke zone (ATEX zone). Nu dragen wij eraan bij dat mensen met vertrouwen in een explosiegevaarlijke omgeving kunnen werken.

Sectoren die met explosiegevaar te maken hebben zijn onder andere de (petro)chemie, de verfindustrie, de papierindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de energiesector en de houtverwerkende industrie. Elektrische installaties in ATEX zones worden beoordeeld aan de hand van NEN-EN IEC 60079-17. Deze norm geeft per ATEX beschermingswijze aan op welke punten de apparatuur geïnspecteerd moet worden. Gebaseerd op de NEN-EN-IEC 60079-17 heeft SCIOS Scope 11 ‘Inspectie van explosiegevaarlijke installaties’ ontwikkeld. 

Uitgebreidere informatie over ATEX vindt u op onze website. Bent u werkzaam in een explosiegevaarlijke omgeving? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een ATEX inspectie.

Alle goeds voor het nieuwe jaar!
Wat we in ons werk nooit willen, maar voor de feestdagen wel: laat de vonken er vanaf vliegen! Bedankt voor de fijne samenwerking in 2018 en op naar een goede voortzetting in 2019.

Uw veiligheid in beeld 04-2018

Uw veiligheid in beeld 04-2018

Terug naar overzicht
© 2019 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by