GaiaZOO Kerkrade kiest voor Elektra Inspectie

Veiligheid voor mens en dier is uiteraard bij GaiaZOO in Kerkrade vanzelfsprekend, daar hoort natuurlijk ook een veilige elektrotechnische installatie bij. “GaiaZOO is continue bezig met veranderingen en uitbreidingen vertelt Jaap Bakker (manager bouw onderhoud & techniek), vanzelfsprekend vinden er ook regelmatig wijzigingen plaats in de elektrotechnische installaties. Een gedeelte van deze wijzigingen brengen we zelf aan met onze eigen mensen maar als het ons te complex gaat worden dan schakelen we onze huisinstallateur in. Begin 2017 kwamen we in gesprek met Elektra Inspectie, onderdeel van Thermografisch Adviesbureau BV, zij wisten mij te overtuigen van de noodzaak van een goed veiligheidshandboek in combinatie met onafhankelijke inspecties van de elektrotechnische installaties”.

“Al het personeel van GaiaZOO hebben we schriftelijk aangewezen wat hun bevoegdheden zijn met betrekking tot het werken aan elektrotechnische installaties, aldus Ralf Grispen van Elektra Inspectie. Het handboek is nu gereed en vanaf januari 2018 gaan we starten met de inspecties van de elektrotechnische installaties, dit doen we gefaseerd want de omvang is natuurlijk enorm op het terrein van GaiaZOO. We zijn erg trots dat GaiaZOO voor ons bedrijf en onze diensten gekozen heeft”.

GaiaZOO Kerkrade kiest voor Elektra Inspectie

Inspecties Gemeente Boxmeer

Een gemeente heeft altijd veel gebouwen in beheer. Naast het gemeentehuis is een gemeente vaak (mede)eigenaar van sporthallen en -kantines, kinderdagverblijven, opslagruimten, een theater en een bibliotheek. Gemeente Boxmeer huurt Van Bon Elektro in voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. Zij weten uitermate goed de weg in de gemeentelijke panden. Om niet hun eigen werk te inspecteren besteedt Van Bon Elektro op zijn beurt alle inspecties uit aan Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie.

“Van Bon Elektro en Elektra Inspectie werken perfect met elkaar samen”, vindt Rob Huting van Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie. “Achter de schermen is er veel contact met elkaar en zijn de lijntjes kort waardoor we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Eddy van Bon is een belangrijke spil in de veiligheidsketen voor de gemeente, de korte lijntjes zijn hiermee in het voordeel van de opdrachtgever.”

Eddy van Bon, Van Bon Elektra: “In 2017 hebben we al verschillende gebouwen tot tevredenheid van de gemeente geïnspecteerd en in 2018 zetten we de samenwerking voort.”

Tijdwinst dankzij Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie

Voor Salden Elektro B.V. in Born bedacht Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie enkele jaren geleden een formule die nog steeds werkt. Voor kleinere projecten tot 1.000 m² kan Salden Elektro B.V. direct een prijs afgeven aan haar klanten. Directrice Carola Notten: “Dankzij deze formule kunnen wij snel en efficiënt een prijs bepalen voor de E- en thermografische inspecties. Bovendien kunnen wij gebruik maken van de onafhankelijkheid en expertise van Thermografisch Adviesbureau BV. Tijdwinst voor Salden Elektro B.V. en voor de klant de zekerheid van een kwalitatief goede inspectie”.

Een win-win-formule voor grotere projecten
Bij grotere objecten pakt Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie de zaken anders aan. Ralf Grispen: "We geven een uitgebreide presentatie van ons bedrijf en stellen een gericht plan van aanpak op om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen." Inmiddels hebben zo’n dertig installateurs de genoemde samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarvan de win-win-formule duidelijk zichtbaar is. Bidvest, foodservice-bedrijf voor de horeca, is één van de bedrijven met zo'n overeenkomst. Theo Venhorst, manager facilitaire zaken en gebouwen: "Jaarlijks laten we met een warmtebeeldcamera alle schakelkasten controleren en om de vijf jaar voeren we een NEN3140-inspectie uit. Natuurlijk niet alleen om de verzekeringsmaatschappij tevreden te houden; het is vooral in het belang van onze medewerkers en bezoekers."

'We hebben er geen omkijken meer naar'
Optisport, specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra en indoor speelparadijzen, is een andere tevreden klant van Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie. Niels Rousse, projectmanager onderhoud: "Sinds 2013 inspecteert Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie naar alle tevredenheid onze vele locaties door heel Nederland.

Elk jaar ontvangen Rob en Ralf een lijst met de locaties die op het programma staan en heb ik er geen omkijken meer naar. Ze maken zelf de afspraken met de locatiemanagers, beheren alle rapportages en bewaken de inspectiefrequentie. Niet alleen de elektrische installaties maar ook al het elektrisch handgereedschap wordt jaarlijks onder de loep genomen, een erg veilige gedachte voor onze vele gasten en werknemers."

Inspecties met de seizoenen mee
"Nog zo’n opdrachtgever waar we trots op zijn, is Roompot Vakanties", vertelt Ralf Grispen. Roompot Vakanties is een leidende aanbieder van vakantieparken, actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings. "Stafmedewerker concernbeheer Sjaak Versluis kent ons bedrijf al jaren. Aan het begin van het jaar stuurt hij ons een lijst met parken die geïnspecteerd moeten worden. In de zomer wanneer de parken goed bezet zijn, voeren we de thermografische inspecties uit op de schakelkasten en in het najaar wanneer de overlast tot een minimum beperkt blijft, voeren we de NEN3140-inspecties uit."

Tijdwinst dankzij Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie
© 2019 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by