Bij The Family Leisure Company B.V. is veiligheid geen kinderspel

Als je op jaarbasis zo’n 1,5 miljoen bezoekers ontvangt waarvan het merendeel uit kinderen bestaat, dan staat veiligheid hoog op de agenda in je bedrijfsvoering. The Family Leisure Company B.V. exploiteert onder de naam Avontura twaalf indoor speeltuinen en zes 'Krazy Kangaroo’ trampolineparken waar kinderen (en ouders) naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Daarnaast exploiteert het bedrijf  ‘Funzone’s' waarin tal van andere activiteiten zoals bowling, glowgolf en lasergamen te beleven zijn.

Tot voor kort maakte het bedrijf deel uit van Optisport, een organisatie die meer dan 400 sportaccommodaties exploiteert door heel Nederland.  In de functie van Technisch manager was Martijn Beekhuizen daar onder andere verantwoordelijk voor de keuringen van de installaties en arbeidsmiddelen. In die tijd had hij veel contact met leveranciers en leerde Ralf Grispen van Elektra Inspectie kennen. Dat klikte meteen heel goed. 

In oktober 2020 is de leisure-tak verder gegaan als zelfstandige eenheid onder de naam The Family Leisure Company. Samen met Sabrina van Eck en Erwin van Iersel ben ik mede-eigenaar, aldus Martijn Beekhuizen. Als Operationeel directeur richt ik me op de operatie en bedrijfsvoering van alle locaties.

Inspecteur Martijn Daals gebruikt een warmtebeeldcamera om slechte contacten in de groepenkast op te sporen. 

Wij vinden het van groot belang dat de kinderen te allen tijde veilig kunnen spelen. Dit beperkt zich niet alleen tot de veiligheid rondom de kinderen, toestellen, attracties en toezicht. Ook de installaties en arbeidsmiddelen moeten aan alle wettelijke eisen, en liefst nog wat meer, voldoen.” Hij hoeft dan ook niet lang na te denken door wie hij de Scope 8 en – 9 inspecties wil laten uitvoeren. “We steken enorm veel energie in gastvrijheid en het naar de zin maken van onze gasten. Onze 250 medewerkers moeten daarom niet teveel belast worden met allerlei andere zaken en zich volledig op onze bezoekers kunnen richten. Met andere woorden: we willen optimaal ontzorgd en gefaciliteerd worden. Elektra Inspectie voelt dat feilloos aan.”

Geen nieuws, goed nieuws
Martijn Daals, sinds 1 januari 2021 in dienst bij Elektra Inspectie, is de verantwoordelijk inspecteur voor de keuringen bij The Family Leisure Company. “Ik ben Scope-8 en Scope-9 inspecteur en reis door het hele land om de locaties te inspecteren. De samenwerking gaat heel soepel. We stellen een jaarplanning op en voorafgaand aan mijn bezoek neem ik contact op met de locaties of het uitkomt. Op de locaties zelf krijg ik alle medewerking en ruimte om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Meestal arriveer ik voor acht uur zodat we voor de opening van de parken klaar zijn met inspecteren.” De afspraken, werkwijze en prijzen zijn centraal vastgelegd in een contract dat gericht is op een lange-termijn samenwerking, vertelt Martijn Beekhuizen. “Elektra Inspectie houdt de planning bij, ze benaderen zelf de locaties, we hebben er geen omkijken naar.

Bij The Family Leisure Company B.V. is veiligheid geen kinderspel

GaiaZOO Kerkrade kiest voor Elektra Inspectie

Veiligheid voor mens en dier is uiteraard bij GaiaZOO in Kerkrade vanzelfsprekend, daar hoort natuurlijk ook een veilige elektrotechnische installatie bij. “GaiaZOO is continue bezig met veranderingen en uitbreidingen vertelt Jaap Bakker (manager bouw onderhoud & techniek), vanzelfsprekend vinden er ook regelmatig wijzigingen plaats in de elektrotechnische installaties. Een gedeelte van deze wijzigingen brengen we zelf aan met onze eigen mensen maar als het ons te complex gaat worden dan schakelen we onze huisinstallateur in. Begin 2017 kwamen we in gesprek met Elektra Inspectie, onderdeel van Thermografisch Adviesbureau BV, zij wisten mij te overtuigen van de noodzaak van een goed veiligheidshandboek in combinatie met onafhankelijke inspecties van de elektrotechnische installaties”.

“Al het personeel van GaiaZOO hebben we schriftelijk aangewezen wat hun bevoegdheden zijn met betrekking tot het werken aan elektrotechnische installaties, aldus Ralf Grispen van Elektra Inspectie. Het handboek is nu gereed en vanaf januari 2018 gaan we starten met de inspecties van de elektrotechnische installaties, dit doen we gefaseerd want de omvang is natuurlijk enorm op het terrein van GaiaZOO. We zijn erg trots dat GaiaZOO voor ons bedrijf en onze diensten gekozen heeft”.

GaiaZOO Kerkrade kiest voor Elektra Inspectie

Inspecties Gemeente Boxmeer

Een gemeente heeft altijd veel gebouwen in beheer. Naast het gemeentehuis is een gemeente vaak (mede)eigenaar van sporthallen en -kantines, kinderdagverblijven, opslagruimten, een theater en een bibliotheek. Gemeente Boxmeer huurt Van Bon Elektro in voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. Zij weten uitermate goed de weg in de gemeentelijke panden. Om niet hun eigen werk te inspecteren besteedt Van Bon Elektro op zijn beurt alle inspecties uit aan Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie.

“Van Bon Elektro en Elektra Inspectie werken perfect met elkaar samen”, vindt Rob Huting van Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie. “Achter de schermen is er veel contact met elkaar en zijn de lijntjes kort waardoor we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Eddy van Bon is een belangrijke spil in de veiligheidsketen voor de gemeente, de korte lijntjes zijn hiermee in het voordeel van de opdrachtgever.”

Eddy van Bon, Van Bon Elektra: “In 2017 hebben we al verschillende gebouwen tot tevredenheid van de gemeente geïnspecteerd en in 2018 zetten we de samenwerking voort.”

Tijdwinst dankzij Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie

Voor Salden Elektro B.V. in Born bedacht Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie enkele jaren geleden een formule die nog steeds werkt. Voor kleinere projecten tot 1.000 m² kan Salden Elektro B.V. direct een prijs afgeven aan haar klanten. Directrice Carola Notten: “Dankzij deze formule kunnen wij snel en efficiënt een prijs bepalen voor de E- en thermografische inspecties. Bovendien kunnen wij gebruik maken van de onafhankelijkheid en expertise van Thermografisch Adviesbureau BV. Tijdwinst voor Salden Elektro B.V. en voor de klant de zekerheid van een kwalitatief goede inspectie”.

Een win-win-formule voor grotere projecten
Bij grotere objecten pakt Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie de zaken anders aan. Ralf Grispen: "We geven een uitgebreide presentatie van ons bedrijf en stellen een gericht plan van aanpak op om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen." Inmiddels hebben zo’n dertig installateurs de genoemde samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarvan de win-win-formule duidelijk zichtbaar is. Bidvest, foodservice-bedrijf voor de horeca, is één van de bedrijven met zo'n overeenkomst. Theo Venhorst, manager facilitaire zaken en gebouwen: "Jaarlijks laten we met een warmtebeeldcamera alle schakelkasten controleren en om de vijf jaar voeren we een NEN3140-inspectie uit. Natuurlijk niet alleen om de verzekeringsmaatschappij tevreden te houden; het is vooral in het belang van onze medewerkers en bezoekers."

'We hebben er geen omkijken meer naar'
Optisport, specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra en indoor speelparadijzen, is een andere tevreden klant van Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie. Niels Rousse, projectmanager onderhoud: "Sinds 2013 inspecteert Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie naar alle tevredenheid onze vele locaties door heel Nederland.

Elk jaar ontvangen Rob en Ralf een lijst met de locaties die op het programma staan en heb ik er geen omkijken meer naar. Ze maken zelf de afspraken met de locatiemanagers, beheren alle rapportages en bewaken de inspectiefrequentie. Niet alleen de elektrische installaties maar ook al het elektrisch handgereedschap wordt jaarlijks onder de loep genomen, een erg veilige gedachte voor onze vele gasten en werknemers."

Inspecties met de seizoenen mee
"Nog zo’n opdrachtgever waar we trots op zijn, is Roompot Vakanties", vertelt Ralf Grispen. Roompot Vakanties is een leidende aanbieder van vakantieparken, actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings. "Stafmedewerker concernbeheer Sjaak Versluis kent ons bedrijf al jaren. Aan het begin van het jaar stuurt hij ons een lijst met parken die geïnspecteerd moeten worden. In de zomer wanneer de parken goed bezet zijn, voeren we de thermografische inspecties uit op de schakelkasten en in het najaar wanneer de overlast tot een minimum beperkt blijft, voeren we de NEN3140-inspecties uit."

Tijdwinst dankzij Thermografisch Adviesbureau BV | Elektra Inspectie

Veiligheid voor alles bij Dormio Resort Maastricht

Veiligheid vóór alles bij Dormio Resort Maastricht

Aan de grens met België, bovenop de groene Dousberg en naast een van de mooiste golfbanen van Nederland ligt Dormio Resort Maastricht. Een luxe vakantieresort dat een rijke toevoeging is aan het accommodatie-aanbod in Maastricht. Sinds 2016 zijn hier in drie fases luxe en comfortabele vakantiewoningen en -appartementen gerealiseerd. Vorig jaar is het complex voltooid met een centraal gelegen plein met een binnenzwembad, een streekwinkel, een Food Court, ’t Proeflokaal en een bakkerij. Voor de kinderen is er de Mio Kid's Club.
 
1500 gasten
Als hoofd Facilitaire zaken is Kevin Kruijntjens (zie foto hieronder) verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van alle woningen, de algemene ruimtes en groenvoorziening. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen ook de elektrotechnische installaties en de inspecties hiervan. “In een omgeving als deze, waar 1500 gasten kunnen verblijven, gaat veiligheid natuurlijk vóór alles. Brandpreventie is daarin een cruciale schakel. Veel branden worden veroorzaakt door ondeugdelijke elektrotechnische installaties. Dat willen we koste wat kost voorkomen,” benadrukt Kevin.

NTA 8220 SCIOS Scope 10
Tot voor kort verwezen verzekeraars alleen naar de NEN 3140 of de NEN 1010, maar dat is onvoldoende gebleken om brandgevaar tegen te gaan. Daarom is de NTA 8220 SCIOS Scope 10 ontwikkeld, waarbij het brandrisico maximaal wordt belicht. Deze norm bestaat uit visuele inspecties en metingen van de elektrische installaties en de daarop aangesloten apparatuur in relatie tot brandrisico. Ook omgevingsfactoren worden hierin meegenomen. Kevin: “Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de stoffering en gordijnen. Zijn deze wel geïmpregneerd? Zitten de stopcontacten niet te dicht bij brandbare stoffen? Alle constateringen worden vastgelegd in een duidelijke rapportage met tips en aanbevelingen.”

Handboek
Kevin krijgt hierbij maximale ondersteuning van Elektra Inspectie die als beste van drie partijen uit de bus kwam. “Hun voorstel sprong er echt uit. Ze denken mee en doen meer dan wat gevraagd is. Ik moet dienstverleners blindelings kunnen vertrouwen en dat gevoel heb ik bij hen. We zijn nu bezig met het opstellen van een handboek. Elektra Inspectie adviseerde ons de bevoegdheden van onze monteurs hierin vast te leggen. En dat werkt: het geeft duidelijkheid, niet alleen intern, maar ook richting verzekeraars. Het zijn juist díe tips waaruit hun meerwaarde blijkt. Maar ook van hun brede ervaring in de diverse bedrijfstakken profiteren wij mee. Ze ontzorgen ons in veiligheid op elektragebied”.

© 2024 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by