Ons laatste nieuws

Uw veiligheid in beeld

Uw veiligheid in beeld 02-2020

Komkommertijd?

Laten we beginnen met de hoop uit te spreken dat u en uw dierbaren gezond zijn gebleven. Want als we iets hebben geleerd de afgelopen tijd is het wel dat gezondheid boven alles gaat.
Voor ondernemers zijn onzekere en moeilijke tijden aangebroken. Laten we er geen doekjes om winden: dat ervaren wij natuurlijk net zo. Medio maart was onze agenda goed gevuld. Maar toen verspreidde het covid-19 virus zich razendsnel binnen Nederland. De paniek sloeg toe. Vele opdrachtgevers zegden de gemaakte afspraken af. Uiteraard hadden we daar alle begrip voor. Want wie wil er tijdens een pandemie inspecteurs over de vloer hebben? Met flexibiliteit, improvisatievermogen en vooral veel regelen is het ons toch gelukt om tot op de dag van vandaag een sluitende planning te realiseren. En daar zijn we best trots op.

Nu de maatregelingen versoepelen, zien we echter ook een wachtlijst ontstaan. Van komkommertijd is dus nauwelijks sprake. En geloof ons, dat vinden wij nog veel vervelender dan u. Vooral omdat we zien dat de gemiddelde wachttijd steeds verder oploopt. We doen ons uiterste best om elke opdrachtgever de aandacht te geven die hij verdient. Gelukkig zijn wij en onze naasten gezond gebleven dus kunnen we met z’n allen de schouders eronder zetten om u weer zo goed en zo snel mogelijk van dienst te
zijn.

Zonnepanelen? Inspecteren!

Misschien heeft u er al over gelezen of van gehoord: de SCIOS Scope 12. Deze nieuwe ‘telg’ in het scope-rijtje betreft zonnestroom of fotovoltaïsche (PV) installaties.
Brand als gevolg van zonnepanelen is helaas geen zeldzaam scenario. Dat hebben we regelmatig uit het nieuws kunnen vernemen. De oorzaak van deze branden is van elektrische aard. In de meeste gevallen gaat het om een verkeerde aansluiting of onvoldoende kennis van installateurs. Dit nieuws is ook door de verzekeraars opgepikt. Van daaruit groeide de behoefte om zonnestroominstallaties te beoordelen op technische kwaliteit en veiligheid. Een betrouwbare zonne-energie installatie verkleint de kans op brand aanzienlijk. En voorkomen van brandschade (of erger) is immers beter dan genezen.

Voor onder andere elektrotechnische installaties bestaat een dergelijke regeling al in de vorm van de Scope 10. De SCIOS Scope 12 is een certificatieregeling die sinds dit voorjaar wordt geïmplementeerd en is dus specifiek voor zonnestroom of fotovoltaïsche installaties. Een gecertificeerd inspecteur keurt en controleert de gehele zonne-energie installatie. Tot nu toe is deze keuring landelijk gezien nog geen wettelijke verplichting. Wel kan het zijn dat de keuring door uw verzekeraar als voorwaarde wordt gesteld voor het afsluiten van een brandschadeverzekering.

Onze inspecteurs volgen op dit moment de benodigde opleidingen. Komend najaar verwachten we dat we gecertificeerd zijn voor de SCIOS Scope 12-inspecties. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte. Meer weten over deze nieuwe scope? Bel of mail ons met al uw vragen.

Veilig de weg op

Als inspectiebedrijf hoeven we u niet uit te leggen hoe hoog we veiligheid in ons vaandel hebben staan. Veilig werken zit in ons DNA en dat beperkt zich niet alleen tot onze projecten. Ook als onze medewerkers de weg op gaan naar onze klanten willen we dat ze zich veilig kunnen verplaatsen in het steeds drukker wordende verkeer. 

De afgelopen week heeft een deel van onze inspecteurs daarom zijn nieuwe bedrijfsauto in ontvangst mogen nemen. Hierin gaan ze hopelijk weer veel veilige kilometers tegemoet om u van dienst te kunnen zijn. U herkent onze nieuwe auto’s natuurlijk weer aan onze bekende belettering die tot in de puntjes is verzorgd door Aben Reclame uit Cuijk.   

Maar eerst even opladen

Voor nu even genoeg over inspecties. Na een veelbewogen periode die we niet snel zullen vergeten is het nu tijd om even af te schakelen en de accu’s op te laden. Misschien durft u het al aan om naar het buitenland te gaan. En zo niet, dan is het bepaald geen straf om in ons mooie Nederland te blijven. Hier valt nog genoeg te ontdekken. Wat u ook doet, doe het veilig, zodat we de samenwerking weer uitgerust en in goede gezondheid kunnen hervatten. En mocht u in de tussentijd nog vragen hebben of een dringende kwestie? Onze e-mail en smartphone staan stand-by.

Uw veiligheid in beeld 02-2020

Uw veiligheid in beeld 02-2020

Terug naar overzicht
© 2024 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by