Ons laatste nieuws

Uw veiligheid in beeld

Uw veiligheid in beeld 03-2021

Alweer een jaar voorbij......
Weet u nog? Een jaar geleden? Hoe we allemaal snakten naar het einde van 2020? Dat we ervan uit gingen dat 2021 weer normaal zou worden en we het coronajaar achter ons konden laten? Heel even hebben we kunnen proeven aan het normale leven waarin we onbezorgd elkaar opzochten, op vakantie gingen en plannen maakten voor festivals en andere leuke activiteiten die het leven de moeite waard maken. Helaas zijn we ingehaald door de realiteit. Maar laten we het niet al te somber maken, want heel veel dingen kunnen gewoon wel nog. Inspecteren bijvoorbeeld. Want corona of niet, dat blijft belangrijk. Zéker in een bedrijf waar dagelijks duizenden kinderen over de vloer komen. In deze nieuwsbrief komen twee Martijns aan het woord: onze eigen Martijn Daals en Martijn Beekhuizen van The Family Leisure Company B.V. Zij vertellen over onze kersverse samenwerking.

Bij The Family Leisure Company B.V. is veiligheid geen kinderspel
Als je op jaarbasis zo’n 1,5 miljoen bezoekers ontvangt waarvan het merendeel uit kinderen bestaat, dan staat veiligheid hoog op de agenda in je bedrijfsvoering. The Family Leisure Company B.V. exploiteert onder de naam Avontura twaalf indoor speeltuinen en zes 'Krazy Kangaroo’ trampolineparken waar kinderen (en ouders) naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Daarnaast exploiteert het bedrijf  ‘Funzone’s' waarin tal van andere activiteiten zoals bowling, glowgolf en lasergamen te beleven zijn. Tot voor kort maakte het bedrijf deel uit van Optisport, een organisatie die meer dan 400 sportaccommodaties exploiteert door heel Nederland.  

In de functie van Technisch manager was Martijn Beekhuizen daar onder andere verantwoordelijk voor de keuringen van de installaties en arbeidsmiddelen. In die tijd had hij veel contact met leveranciers en leerde Ralf Grispen van Elektra Inspectie kennen. Dat klikte meteen heel goed. “In oktober 2020 is de leisure-tak verder gegaan als zelfstandige eenheid onder de naam The Family Leisure Company. Samen met Sabrina van Eck en Erwin van Iersel ben ik mede-eigenaar, aldus Martijn Beekhuizen. Als Operationeel directeur richt ik me op de operatie en bedrijfsvoering van alle locaties. 

Wij vinden het van groot belang dat de kinderen te allen tijde veilig kunnen spelen. Dit beperkt zich niet alleen tot de veiligheid rondom de kinderen, toestellen, attracties en toezicht. Ook de installaties en arbeidsmiddelen moeten aan alle wettelijke eisen, en liefst nog wat meer, voldoen.” Hij hoeft dan ook niet lang na te denken door wie hij de Scope 8 en – 9 inspecties wil laten uitvoeren. “We steken enorm veel energie in gastvrijheid en het naar de zin maken van onze gasten. Onze 250 medewerkers moeten daarom niet teveel belast worden met allerlei andere zaken en zich volledig op onze bezoekers kunnen richten. Met andere woorden: we willen optimaal ontzorgd en gefaciliteerd worden. Elektra Inspectie voelt dat feilloos aan.”

Geen nieuws, goed nieuws
Martijn Daals (zie foto hierboven), sinds 1 januari 2021 in dienst bij Elektra Inspectie, is de verantwoordelijk inspecteur voor de keuringen bij The Family Leisure Company. “Ik ben Scope-8 en Scope-9 inspecteur en reis door het hele land om de locaties te inspecteren. De samenwerking gaat heel soepel. We stellen een jaarplanning op en voorafgaand aan mijn bezoek neem ik contact op met de locaties of het uitkomt. Op de locaties zelf krijg ik alle medewerking en ruimte om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Meestal arriveer ik voor acht uur zodat we voor de opening van de parken klaar zijn met inspecteren.” De afspraken, werkwijze en prijzen zijn centraal vastgelegd in een contract dat gericht is op een lange-termijn samenwerking, vertelt Martijn Beekhuizen. “Elektra Inspectie houdt de planning bij, ze benaderen zelf de locaties, we hebben er geen omkijken naar.

Ook de rapportages zijn duidelijk en komen op tijd en volgens afspraak. Je merkt gewoon dat ze zich verantwoordelijk voelen.” Martijn Daals kan dat beamen. “Nadat ik mijn inspecties heb afgerond, leg ik alles vast in een rapport. Vanuit het vier-ogenprincipe laat ik dit checken door een collega. Ook neem ik op locatie zelf nog even de geconstateerde punten door. Vaak krijg ik complimenten over de goede en soepele samenwerking. Daar ben ik best trots op!” Martijn Beekhuizen heeft zelf weinig contact met de inspecteur. “Maar in dat opzicht is geen nieuws, goed nieuws. Ik hoor van de locaties dat alles goed loopt en dat geeft vertrouwen. Ik heb niet voor niets opnieuw voor Elektra Inspectie gekozen. Dat zegt genoeg, toch?” 

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Met welk gevoel kijken we terug op 2021? Bij ons overheerst een gevoel van dankbaarheid dat we weer volop voor u aan de slag mochten gaan. We hebben mooie nieuwe klanten kunnen verwelkomen, maar waarderen ook nog steeds de bestaande. De komende kerstvakantie nemen we even de tijd om te reflecteren over het voorbije jaar en hopelijk te kunnen genieten van het samenzijn met onze families en vrienden. We wensen u van harte hetzelfde toe. Want al lijkt de samenleving soms uit elkaar te groeien, uiteindelijk is er niets belangrijker dan er voor elkaar te zijn. Vanaf maandag 10 januari pakken we de draad weer op. Wij wensen u hele mooie dagen en een gezond nieuwjaar.

Uw veiligheid in beeld 03-2021

Uw veiligheid in beeld 03-2021

Terug naar overzicht
© 2024 - Thermografie.nl | Elektrainspectie.nl
Created by